Yumurta Rezervi Nasıl Artırılır?
Yumurta rezervlerini arttırmak için doktor ile kordineli şekilde tedavi süreci geçirmek gerekir. Bu süreçte detayları atlamamak oldukça önemlidir.
Yumurta Rezervi Nasıl Artar?
Yumurtalık rezervi, kadınlarda var olan yumurtaların kalitesini, ne durumda olduğunu ve sayısını işaret etmektedir. Yumurtalık rezervi kadınların hamile kalma potansiyelini oluşturmaktadır. Bu anlamdaki kapasitesi fazla olan kadınlarda yumurtalar oldukça kaliteli ve folikülleri iyi durumdadır.
Yumurtalık sayısının azalması konusunda birçok etken bulunur. Bu etkenler arasında en önemlisi kadının yaşıdır. 35 yaşını geçen kadınlarda yumurtalık rezervi artık yavaş yavaş azalmaya başlar. 40 yaşını aşan kadınlarda ise yumurtalık rezervi hızlı şekilde azalmaya başlar. Bu kapasitesi azalmış olan kadınlarda kendiliğinden hamile kalanlar ve tedavisi yapılarak hamile kalanlar oldukça azdır.
Ayrıca hamile kalan bayanlarda da bebekte düşük olma riski oldukça yüksek şekilde seyreder. Yumurtalık rezervinde sorun olan kadınlarda hem tıbbi hem de bitkisel anlamda tedavi seçenekleri sunulur. Bu tedavi seçenekleri kadınlara, yumurtalık rezervi nasıl artar, arttırmak için neler yapılır, azalmış olan rezerv konusunda ne gibi önlemler alınmalıdır, ne için azalmış olabilir, bitkiler ile neler yapılır gibi birçok detayı öğretir.
Tedavisi için sabırlı olmalı, arttıran yöntemleri tek tek ve doktorun söylediği şekilde uygulamak gerekir. Başarılı bir şekilde sonuç almak için beslenme, egzersiz uygulanmalıdır. Kimlerde yumurtalık kapasitesine bakılır;
- 35 yaşından büyük olan kadınlarda gebelikte başarılı olmak için
- Sebebi belli olmayan kısırlık tanısı koyulmuş olan kişilerde
- Daha önceden bunun ile alakalı ameliyat olan kadınlarda
- Tedavisi konusunda başarılı olunmayan hastalarda
Azalmış olan ve kapasiteyi etkileyen faktörler arasında;
- Erken dönemde menopoza girmek
- Radyoterapi görmek
- Kemoterapi görmek
- Endimetriozis
- Yumurtalıkların alınması ve kistlerin temizlenme işlemleri
- Sigara kullanımı
- Kilo faktörü
- Yaşın ilerlemesi
Tedavi Yöntemleri
Yapılacak olan tedavisi nasıl olacak, hamile kalmak adına neler yapılacak, yumurtalar nasıl artar, arttırmak adına neler yapılır konusunda planlama yapılması gerekir. Tedavisi kişiye göre değişkenlik gösterecek olup bitkisel anlamda destek de alınabilmektedir. Hamile kalmak için çiftlere belli başlı testler yapılır.
Bu testler, tahliller ve fiziki muayene sonucunda gerekli tedavi uygulamasına geçilir. Hamile kalmak için tedavisi nasıl ve ne için yapılacağı ile alakalı detayları öğrenmek gerekmektedir. Yumurtalıklarda yumurta rezervlerinin aza olmasından kaynaklı olarak kullanılan en yeni tedavi şekli embriyoskop adı ile bilinen tekniktir. Bu teknikte yumurtalar anne karnında gibi görev yapan cihazların özel bölmelerinde saklanır ve 24 saat boyunca kamera sistemi ile gözlemlenir. Embriyoskop tedavisi embriyonun saniye saniye görüntülenmesine olanak sağlar.
Bu sayede içinde bulunan en kaliteli yumurta seçilir ve bebekte olma şansı yükselir.
Geriye kalan embriyoların ise dondurulma şansı bulunur. Kaç derecede ve nasıl dondurulacağını online şekilde araştırabilirsiniz. Kadınlardaki yumurtaların sayısı ve kaliteli bebekte olma şansının en önemli detayıdır bu sayının azalması ve kalitenin düşmesi sonucunda bebekle buluşma şansı düşer.
Doğal Yollarla Yumurta Rezervi Arttırma
Yumurtaları artıran kürde, orta büyüklükte olan beyaz soğanın dış kabuğu soyulur. Soğanın sarı ya da mor olmaması gerekir. Önemli olan beyaz soğan olması olup fayda sağlayacaktır. Soyulan soğan dört eşit parçaya bölünür.
Önceden kaynatılan 2 su bardağı ve klorsuz olan suyun içine atılarak ağzı kapatılır. Bu şekilde 5 dakika boyunca kaynatılmaya devam edilir. Ilıyan kür süzülür. Öğle ve akşam yemeklerinden sonra kaç bardak içilir, 1 su bardağı içilmelidir. Bu kürün 7 gün boyunca kullanılması gerekir. 7 günün sonunda 7 gün ara verip tekrardan kullanılabilir.
Regl dönemlerinde içilmesinde herhangi bir sakınca bulunmaz. Bu dönemde içmek istemeyen kadınlar reglden 7 gün sonra küre başlayabilir. Soğan kürü kistlerin parçalanması açısından da etkili. Antibiyotik ile aynı etkilere sahip olduğu için bağışıklığı güçlendirecek olup yumurtalarında artmasını sağlayacaktır. Soğan suyu özellikle kış aylarında meydana gelen hastalıklar içinde kullanılır.