Yumurta Donasyonu Ne Anlama Gelir, Uygulaması Hangi Aşamalardan Oluşur?
Yumurta donasyonu başka bir kadından alınan yumurtaların sorun yaşayan kadına nakil edilmesi ile ve tüp bebek tedavisi sistemi ile hamile kalınmasıdır. Başarılı sonuçlar elde edilir.
Yumurta Donasyonu Nedir?
Yumurta donasyonu, anne olma ile alakalı olanlar, ümitlerini tamamen kaybetmiş olan ve büyük bir ölçüde yitirmiş olan kişilerde, başka bir kadından alınan yumurtaların nakil edilmesi ile ve tüp bebek sistemi ile hamile kalınmasıdır. Yumurta donasyonu yaptıranlar anne adaylarına yumurtayı verecek olan donörler embriyo sahibi kişilere bağışçı adı verilir. Yumurta donasyonu için bağış sahibi olan kişiler bu işi gönüllü olarak yapabilecekleri gibi ticari amaçlı da yapabilmektedir. Türkiye ve hangi ülkelerde nasıl yapıldığı hakkındaki detayları, gelişmeler ve önemini online ortamlardan ve tüp bebek merkezlerinden öğrenmek mümkündür.
Yumurta donasyonu ile hamile kalanlar, bu işlemi yaptıranlar ve uzmanlar da hangi şekilde yapılıyor hakkındaki detayları, nasıl olduğunu ve ne olduğunu size anlatabilir. Tüp bebek işlemlerini yaptıranlar ve bu işlemde başarısız olanlar, sonraki denemelerinde bebek sahibi olma olasılığı düşük olanlar yumurta donasyonu yaptıranlar tedavisi uygulamasını tercih ederler. Yumurta donasyonu nakli yapan hastaneler, nakliyle ilgili tüm detaylar, tedavisi ile alakalı sorular, gerek var mı, gerek yok mu detayı ile alakalı uzman hastasına yardımcı olur.
Yumurta donasyonu uygulaması tüp bebek merkezlerinde yapılır. Tedavisi ve nakliyle ilgili olan işlemler oldukça pahalı olduğu gibi fiyatları da yüksektir. Fiyatları son teknolojinin kullanılmasından, tüp bebek merkezi başarılarından ve uzman kalitesinden etkilenir.
Fiyatları konusunda önceden araştırma yapılır. Hatta nakli yapan uzman fiyatları anlamında kişiye yardımcı olur. Yumurta donasyonu ile anne olanlar, gebe kalanlar bu konudaki sorular ve fiyatları açısından bilgi verebilir.
Uygulama için şartlar nedir?
- Bağışçının iki yumurtalığı sağlıklı olmalıdır.
- Vericilerin sağlık durumu kontrol edilir, hastalık var yok kontrol edilir.
- Bağışçının madde bağımlılığı var yok kontrol edilir.
- Bağışçının ilaç kullanımı var yok kontrol edilir.
- Bağışçı anne adayının kalıtsal sorunları olmamalıdır.
- Yumurtaları alınacak olan kişilerin geçmişinde zekâ geriliği var mı yok mu bakılır.
- Öncesinde hamile kalan ve bebek yapan kişilerden alınır.
- Yumurta donasyonu nakli sahibi 20 ila 29 yaş aralığında olmalıdır.
- Yumurta donasyonu nakli olacak kişi ile diğer kişi tanışmaz.
Yumurta Donasyonu Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Yumurta donasyonu hamile kalma konusunda ve bebek sahibi olma konusunda ümidini yitirmiş olan çiftler için son derece büyük fırsatlar sunan bir işlemdir.
Yumurta donasyonu nakli ile hamile kalan var mıdır, birçok çift bu şekilde ve tüp bebek desteği ile hamile kalmıştır. Yumurta donasyonu nakli ilerleyen zamanda çiftleri evlatlık psikoloji altına sokmaz. Anneler tüp bebek tedavisi ile ve nakli ile bebek sahibi olma şansını yakalar ve kısa sürede yapılır. İnsanların kafasında bulunan kısırlık mı var ile alakalı sorular da aydınlanır. Tedavisi için alınacak olan yumurtalar erkek adayın sperm kalitesi ile birleştirilir.
Burada sperm kalitesi de önemlidir. Sperm ile yumurta döllendirme yapılır. Sonrasında tedavisi ile alakalı uygulamanın nasıl yapılacağı hastaya anlatılır. Sperm ile döllenen embriyo anneye nakil yapılır. Bu şekilde hamile kalan bebek sahibi olan kişilerle karşılaşmak mümkündür. Yumurta donasyonu yapan doktor nasıl yapacağını, son detayları, hamile kalan kişi oranlarını, tedavisi konusunda hangi yöntemi kullanacağını, sperm kalitesini, sperm birleştirme inceliklerini, sperm ile alakalı çıkacak olan riskleri, nasıl yapılır konusundaki diğer soruları da yanıtlar.
Yumurta donasyonu nakli zararları nasıl ortaya çıkar;
- Endometriumun mikrop kapması
- Rahim bozulmaları
- Hamile kalma zorlukları
- Kanser
- Polip
- Miyom
- Tahribat