Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer Ve Ne Zaman Başlar?

Gebelik döneminin ilk üç aylık süresinde görülebilen yerleşme kanaması ve ya lekelenmeler gebelik süresince embriyonun rahim içine yerleşmeye çalışması ile rahim duvarında oluşan hafif bir kanamadır. Kimi zaman bir günde geçebilirken kimi zaman gebeliğin ilk üç ayı devam eden bir süreçtir.

Yerleşme Kanaması İçin Doktora Gidilmeli mi?

Gebelik döneminin aşamasında oluşabilen vajinal kanama ya da lekelenmelerde birçok sebep olabilir. Çoğu zaman ciddi bir nedeni olmayan lekelenme veya kanama kimi zaman da düşük belirtisi olarak görülebilir. Her durumda da lekelenme yaşandığında mutlaka hekime müracaat edilmeli ve hekim tavsiyesi alınmalıdır. Gebelikte az miktarda da olsa kan görmek anne adayını korkutabilir. Bu kanama ve lekelenmeler kimi zaman bir sorun olduğunun habercisi olsa da çoğu zaman tutunma esnasında oluşan basit lekelerdir.

Gebeliğin ilk üç aylık döneminde birçok gebe kadın vajinal kanama ve ya lekelenme sorunu yaşamaktadır.

Yerleşme kanaması embriyonun rahim içine yerleşmesi esnasında rahim duvarında oluşan basit bir kanamadır. Yerleşme kanamasının kaç gün süreceği kişiden kişiye değişebilir. Kimi zaman bir iki gün içinde geçerken kimi zaman aylarca sürebilir. Embriyonun ilk etapta rahim içine yerleşmesi sonrasında yerleşme kanaması son bulabilir. Fakat kimi zaman kişiden kişiye değişen durumlarda gebeliğin ilk üç ayında embriyonun büyüme sürecinde de yerleşme kanaması görülebilir.

Yerleşme Kanaması İle Regl Kanaması Farklı mıdır?

Kadınların regl kanaması ile yerleşme kanamaları arasında farklılıklar vardır. regl kanaması daha koyu renkte ve çoğunlukla yoğun şekilde gelmektedir. Fakat yerleşme kanaması embriyonun rahim içine yerleşmesi sürecinde rahim duvarında oluşan bir kanama türüdür. Rengi daha pembemsi ve ya kahve renktedir. Ve sürekliliği olmayan bir kanama türüdür. Regl kanamasında kan yoğun ve çoğu zaman pıhtılar halinde gelir ve yoğunluğu minimum 3 gün devam eder. Fakat gebeliğin ilk anlarında rahim içinde döllenen embriyonun rahim duvarına yerleşmeye çalışması sırasında oluşan kanama hafif renkte ve sürekliliği olmayan lekelenme şeklinde olur.

Kahverengi ve kum gibi de görülebilen yerleşme kanaması çoğu zaman sadece tuvalete gidildiğinde silinme esnasında tuvalet kâğıdına bulaşarak devamlılığı olmayan şekilde görülür. Tutunma kanamaları döllenme sürecinde sonra yaklaşık olarak 10 gün içinde olmaya başlar ve gebeliğin oluşmasından sonra ilk bir kaç gün içinde son bulabilir bazen de kaç gün süreceği belirsizdir. Bu süreçte kadınların mutlaka hekimlerine görünmesi ve gerekli muayenelerini yaptırması tedbir amaçlı çok önemlidir.

Yerleşme Kanaması Esnasında Ağrı Olur mu?

Gebeliğin ilk dönemlerinde embriyonun rahim içine yerleşmesi sürecinde oluşan kanama ve ya lekelenmelerde kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durum olmuş olsa da ağrı ve sancı olabiliyor. Adet sancısına benzer şekilde görülen ağrının kasık ve bel bölgesinde daha sıklıkla görüldüğü de bilinmektedir. Bazı gebelerde ilk üç ay sürebilen ağrı ve lekelenme bazı gebelerde ise gebelik süresince devam eden bir süreç haline gelebiliyor. Gebelik süreci esnasında hormonlarda ve bedende değişimler olduğundan dolayı vücut bazı değişimlere adapte olmaya çalışıyor ve kimi zaman ağrılar meydana gelebiliyor. Gebelikte görülen tutunma kanamaları esnasında yaşanan ağrıların nedenleri arasında rahim içinde oluşan değişim ve rahim içine yerleşen embriyo dur.

Bazı gebelerde ilk üç ay sürebilen ağrı ve lekelenme bazı gebelerde ise gebelik süresince devam eden bir süreç haline gelebiliyor.

Gebelik süresince geçmeyen hafif ağrılar ve kasıklarda görülen sancılar için doktor kontrolü gerekir. Gebe kalmış olan kadınların uzun süre ayakta kalması ani ve hızlı hareket etmesi sonucunda da oluşan ağrılı süreç genel olarak dinlenme esnasında son bulabilir. İlk aylarda ağrıların hafiflemesi için gebenin sırt üstü yatar pozisyonda ayakları hafif havada dinlemesi ağrıların hafiflemesine yardımcı olacaktır. Daha sonraki süreçler için yatma ve dinlenme pozisyonları hekimler tarafından kişilere özel olarak belirtilir. ve gebeliğin aşamaları hekimlerin kontrolleri ile takip edilir.

Makale değerlendirme:
1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (8 oy, ortalama: 4,38
Loading...
Paylaşalım:
Yorum ekle