Tüp Bebek Tedavisinde Embriyo Tutunması Adına Neler Yenmeli ve Yenmemelidir?

Embriyonun tutunması için sağlıklı bir bünye gerekmektedir.Tüp bebek tedavisinde ve embriyonun transferi işlemlerinde beslenme konusu oldukça önemli olan detaylar içermektedir.

Tüp Bebekte Embriyo Tutunması İçin Neler Yenmeli

Tüp bebek tedavisinde ve transferi işlemlerinde beslenme konusu oldukça önemli olan detaylar içermektedir. Embriyonun tutması için neler yenmemesi gerekir, neler yemeli gibi detayların bilinmesi gerekmektedir. Embriyo için sağlıklı bir bünye gerekmektedir. Tüp bebek tedavisinde ve sonrası için bünyenin ve bağışıklık sisteminin yüksek düzeyde tutunması gerekir. Özellikle transfer işlemleri öncesi ve sonrası kaliteli yumurta için bireysel anlamda dikkatli olunmalıdır. Yapılması gerekenler konusunda ve kaliteli yumurta elde etmek için dikkat edilecek olan hususlar içinde;

Tüp bebek tedavisine başlayan kişilerin ve buna karar veren çiftlerin ilk olarak sigara ve alkol kullanımını bırakası gerekir. Devam edilmesi tedavi öncesi ve sonrası döneminde embriyonun tutunması konusunda sorunlar yaratır.

Sağlıklı bir gebelik geçirmek adına öncesi kilo kontrolü yaptırılması sonrası da kilo kontrolüne dikkat edilmelidir. Çok kiloluysanız ya da çok zayıfsanız embriyonun tutunması ile alakalı olan şans düşecektir. Omega 3, mineral ve protein açısından zengin olan besinler beslenme konusunda yenmesi gerekenler içinde yer alır. Bunun içinde balık tüketimi yapılmalıdır. Haftada en azından 3 kez yumurta ve balık tüketimi yapılmalıdır. Tüp bebek tedavisinde ne içilmelidir, öncesi ve sonrası döneminde mutlaka günlük olarak 2,5 litre su tüketimi yapılmalıdır. Özellikle transferden sonra yapılan en büyük yanlış başka sıvılar ile 2,5 litreyi tamamlamaktır. Önemli olan sadece suyu 2,5 litre içmektir. Barbunya, fasulye, nohut ve kuru baklagilleri haftada en az üç kez tüketilmesi gerekenler içinde yer alır. Çay tüketimi azaltılmalıdır. Bunun yerine taze sıkılan ananas suyu ve diğer meyve suları içilmelidir. Embriyonun tutunması içim sebzelerin haşlanması ve ananas tarzı meyvelerinde taze şekilde tüketilmesi gerekir. Özellikle sağlıklı bir gebelik için asitli içeceklerden uzak durulmalıdır. Transferden öncesi embriyonun tutunması için anne adayının folik aside başlaması gerekir.

Embriyo Tedavisinde Vitaminler

Karbonhidrat; embriyonun tutunma işlemleri için karbonhidratta azalma proteinde arttırma yapılması gerekir. Öncesi ve sonrası süreçte karbonhidrat ile beslenen kişilerde tüp bebek tedavisinde var olan başarı oldukça düşüktür.

Yağ; tüp bebek için ve tedavisinde başarı sağlamak adına kızartma yerine fırında ve ızgara da pişirilen yiyecekler tüketilmelidir. Günlük tüketilecek olan sebzeler için yağ kullanımı yapmayın. Özellikle transfer öncesi ve sonrasında haşlanmış olan sebzelerin tüketilmesi gerekir. Yumurta da yağda değil haşlanmış yumurta olarak tüketilmelidir.

Mineral ve Vitamin; potasyum açısından zengin olan balık, badem, balık ile C vitamini içeren ananas tarzı meyvelerde transfer tedavisinde embriyo tutunmasına katkı sağlar. Özellikle C vitamini açısından zengin olan ananas tarzındaki meyveler embriyo transferi sonrasında vücut direncini arttırır. Çinko, demir ve B vitamini açısından zengin olan yumurta, kuru baklagil, balık, kırmızı et düzenli şekilde tüketilmelidir. Özellikle yumurta haşlanmalıdır. Embriyo transferi, embriyonun tutunması, transferden sonra sağlıklı yaşamak adına bezelye, brokoli, havuç, salata gibi yiyecekleri mutlaka zeytinyağı ile tüketin.

Ayrıca beslenme ile alakalı olarak uzmanınızda ne yapmanız gerektiğini detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Makale değerlendirme:
1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00
Loading...
Paylaşalım:
Yorum ekle