Tüp Bebek Transferinden Sonra Yatış Pozisyonları

Tüp bebekte uzmanlar tarafından sürekli olarak söylenen transferden sonra yatmak ve stresli ortamlardan uzak durmaktır. Stres tedavinin başarı oranını azaltan etkendir.

Doğru Yatış Pozisyonları

Tüp bebekte uzmanlar tarafından sürekli olarak söylenen transferden sonra yatmaktır. Anne adaylarının çoğunluğu embriyo transfer işlemlerinden sonra ve tüp bebek tedavisinde kaç gün yatmak gerekir mi, kaç gün izin almak gerekir mi ve yatış pozisyonu nasıl olmalıdır tarzındaki detayları merak etmektedir. Yan ya da sırt üstü, yarı oturur ya da farklı pozisyonlarda kaç gün boyunca yatmak gerek, konusunda uzmanlar bilgi vermektedir.

Bu detaylar ve kişinin o zamandaki sağlık durumu yatış pozisyonu ile alakalı süreci de etkilemektedir. Rahim içinde var olan boşluk açılıp kapanma özelliği olan bir boşluktur. Bundan kaynaklı olarak transferden sonra bebekte tutunma olması ve sorun oluşmaması için yan pozisyonda yatmak ve hemen aktivitelere başlamamak gerek, bu yatış sürekli mi, belli dönemlerde mi konusunda uzman yapacağı kontroller ile bilgi verir. Bu istirahat döneminde önemli olan endişeye ve strese kapılmamaktır.Çünkü yapılan araştırmalar sonucunda 1 gün boyunca devamlı olarak embriyo transferi sonrası yatış pozisyonu yatmak transferden sonra oluşacak olan gebeliklerde sorunların meydana geldiğini göstermiştir.

Yukarıdaki yan yatış pozisyonu tüp bebek transferi tedavisinde ve sonrası için uygun olan yatış pozisyonudur. Kafayı çok yukarıda bırakmayacak şekilde 1 gün yatılmalıdır.

İnce yastıklar bu dönemde bayanların rahat etmesini sağlar.

Yatarken rahat kıyafetler giymek, ferah bir odada yatmak annenin psikolojisi açısından gereklidir.

Embriyo Transferinden Sonra Yatış Önemi

Yapılacak olan işlemler için ve embriyonun tutunması açısından bazı bayanlar yıllık izin kullanmaktadır ama yapılan araştırmalar ilk gün yan pozisyonda yatmanın yanı sıra sürekli olarak yatmanın çok faydası olmadığını ortaya çıkartmıştır. Ayrıca bu dönem stresli bir dönem olduğu için kadınlar için destek gerek olduğundan kaynaklı arkadaşları ile beraber olunmalıdır. Yan yatmak gerek mi, yerine iş yerindekiler ile beraber olup stresi ve kaygı dağıtmak daha iyi olacaktır.

Stresli iş yerinden izin almaya gerek var mı, stres birçok sorunu ortaya çıkartacağından dolayı izin almak gerekir.  Ayrıca kimyasalların olduğu yerlerde çalışan bayanların evde yan olarak yatmaları gerek ve dinlenmeleri gereklidir. Embriyo transferinden sonra;

  • Yatak istirahati sürecinse stres, sorun ve kaygılı olmamak gerekir. Bu başarıyı düşürecek olan en büyük etkendir.
  • Kendini psikolojik açıdan iyi hissetmeyen kişiler çalışıyorsa yıllık izin kullanmalıdır.
  • Transfer sonrasında cinsel ilişkide bulunmak sorun oluşturmaz. Hatta bebeğin tutunma şansını yükselttiği konusunda belli başlı araştırmalarda söz konusundur.
  • Yatak istirahatinde aşırıya kaçılması embriyonun tutunma şansını azaltmaktadır.
  • Günlük olarak yapılacak olan egzersizlerde çok yorulmamak ve yarım saate üstünde yürüyüş yapmamak gerekir. 4 saatten daha fazla yüksek tempolu olan egzersizler bu tedavi sürecini oldukça olumsuz şekilde etkiler. Bu durum düşük olma riskini en yüksek seviyeye çıkartmaktadır. Doktor kontrolü dâhilinde egzersiz yapılabilir.
  • Transfer işlemlerinden sonra çalışan bayanların stresli ortamlarda bulunmaması, üreme ile alakalı olan sağlığına zarar verebilecek olan kimyasallara maruz kalmaması gerekir. Aksi olan iş yerlerinde normal yaşama devam etmek kadınları olumlu şekilde etkilemektedir.
  • Doktor kontrollerini aksatmamak, tedavinin gerektirdiği tüm detayları yerine getirmek ve ilaçları düzenli bir şekilde kullanmakta başarı oranının daha yüksek olmasına katkı sağlayacak olan etkenler içinde yer alır.

Makale değerlendirme:
1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (3 oy, ortalama: 4,67
Loading...
Paylaşalım:
Yorum ekle