Tüp bebek tedavisinde transfer sonrası öksürük

Tüp bebek tedavisi aşamasında öksürük ile alakalı sorun yaşayan kişilerin bol düzeyde sıvı tüketmesi özellikle gereklidir. Bu boğazın neminin ayarlanmasını sağlayacaktır.

Tüp Bebek Transferinden Sonra Öksürük Neden Olur?

Tüp bebek embriyo transfer işlemlerinden sonra meydana gelen öksürük rahatsız edici boyutlara ulaşabilmektedir. Bu süreçte sorunun geçmesi adına evde uygulanacak ek destekler ve uzman tarafından verilen ilaçlar fayda sağlar. Yalnız bu konuda kendi başınıza ve uzmana sormadan ilaç kullanımı yapmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra öksürük genelde soğuk algınlığı, grip ve alerjik sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkar. Bu süreçte gerekli olan tedavilerin yapılmamasından sonra daha zorlu zamanların başlaması meydana gelir. Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra özellikle istirahat etmenin büyük bir önemi bulunur. Bol sıvı almak ve sağlıklı şekilde beslenmekte öksürük ve diğer sorunların ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır. Zaten soğuk algınlığı ya da gribi ortadan kaldırınca öksürükte ortadan kaybolacaktır.

Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra karnınızda büyüyen bebeğin hastalık döneminde daha çok besine ihtiyacı olur. Bundan dolayı da beslenme konusunda dikkatli olmak gerekir.

Özellikle alerjik durumlardan ve tetikleyen durumlardan kaçınmak gerekir. Öksürük bir hafta içinde geçmezse, ateş ve baş ağrısı ile devam ediyorsa mutlaka uzman ile görüşmek gerekir.

Tedavi Edici İlaçlar

Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra tedavi edici olan 3 farklı ilaç bulunur. Bunlar;

  • Antihistaminikler
  • Balgam sökücüler
  • Öksürük kesicilerdir.

Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra öksürüğün kesilmesi için kullanılacak balgam sökücüler incelterek atılımın kolaylaşmasını sağlar. Öksürüğün kesilmesi için kullanılan ilaçlar baskılama yapar. antihistaminikler ise alerji sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra kullanılacak olan antihistaminiklerin mutlaka uzman kontrolünde kullanılması gerekir. Alerjen belirtilerini ortadan kaldırırken uyku hali gibi bir yan etki oluşturur. Öksürük için kullanılacak şurubun ilk üç aylık süreçte kullanılmaması gerekir. Bu dönemde kasık fıtığına sebep olduğuna dair şüpheler mevcuttur.

Tüp bebek embriyo transferi işlemlerinden sonra öksürüğün kesilmesi için evde de uygulama yapılabilir. Özellikle bol düzeyde sıvı alımı balgamın incelerek atılmasını sağlar. En az 10 bardak sıvı alınması gerekir. Et suyuna çorba, sıcak içecekler tüketmek ve belli başlı bitki karışımlarını tercih etmek mantıklı olacaktır ve fayda sağlayacaktır. Geceleri havada bulunan nemi arttırmak adına küçük çocukların kullandıkları buhar kaynakları kullanılabilir. Nemli hava öksürüğün azalmasını sağlar. Sıcak duş almak ve sıcak duşta buharı solumak da rahatlamak açısından gereklidir.

Bir kova sıcak suyun içine atılacak olan okaliptüs yağı ve nane ile de banyo yapılabilir. Bu göğüs üzerinde rahatlatma etkisi yaratacaktır. Uzmanlarında uygun gördüğü boğaz pastilleri emilerek boğaz kısmı nemli tutulabilir.  Bu şekilde de öksürükte azalmalar meydana gelir.

Makale değerlendirme:
1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (4 oy, ortalama: 4,75
Loading...
Paylaşalım:
Yorum ekle