Tüp Bebek Süreçlerinde Denemeler Hangi Aralıklar İle Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tüp bebek deneme aralıkları arasında anne adayının en azından bir kez adet görmesi gerekir. Bu süreç kapsamında iki ayın dolu dolu geçmesi deneme için yeterli olan bir süre zarfıdır.

Tüp Bebek Tedavisinde Deneme Aralıkları Nasıl Yapılır?

Tüp bebek tedavisi denemesi yapan ama hamilelik elde edememiş olan çiftlerin iki aylık bekleme sürecini tamamlamasından sonra tekrardan deneme yapmasında engel bulunmaz. Tüp bebek deneme aralıkları arasında anne adayının en azından bir kez adet görmesi gerekir. Anne adayında OHSS veya kist oluşumu meydana gelmişse tüp bebek tedavisinde deneme yapmadan önce bu sorunların ortadan kaldırılması gerekir.

Tüp bebek tedavisinde yapılan deneme işleminde kullanılan ilaçlar kişilerde basit olan kistler meydana getirebilir. Bu kistler iki ay gibi kısa süre içinde kendiliğinden kaybolmaktadır. Tüp bebek deneme aralıkları kapsamında iki aylık sürecin bitmesinde bile kendiliğinden kistler kaybolmamışsa tedaviye başlanmaz. Çünkü tüp bebek tedavisinde uygulanacak olan hormon ilaçları kistlerin büyümesine sebep olur. Tüp çocuk deneme aralıkları dâhilinde 20 ve 30’lu yaşlarda olan çiftler belli başlı sebeplerden kaynaklı olarak iki aydan daha çok ara vermek isteyebilir. Bu tarz kişilerin tedavisinde yumurtalarında herhangi bir sorun bulunmasa bile ara vermek isteyebilirler.

Annelerin yaşları genç ise, yumurtalıklarında herhangi bir sorun bulunmuyorsa tüp bebek tedavisinde negatif sonuçlar ortaya çıkmaz. Yapılacak olan bebek tedavisinde zaman ve aralıkları çiftler belirleyebilir. Zaman ve aralıkları belirleme konusunda çiftler uzman ile birlikte hareket etmelidir. Çocuk tedavisinde ileri yaşta olanlarda tedaviye iki aydan daha çok ara verilmemeli, zaman konusunda dikkatli olmalı ve verilen iki aylık arada uzman ile karara bağlanmalıdır.

35 yaşından daha büyük olan kişilerde tedavi de zaman geçtikçe başarı oranı da düşmektedir. Bu kişilerde geçen zaman konusunda dikkatli olmalı, zaman içinde gerekli tedaviye karar verilmeli ve uzman kontrolü dışında başka bir şey yapılmamalıdır.

Yeni Tedaviler Nasıl Etkiler ve Beklentiler Nelerdir?

Doktorlar yapılan denemelerden sonra yeni denemelerde daha az şansı olduğunu söylemektedir. Bu aşamada doğru zaman da tedavi olmak ve başarısızlığın sebebini detaylandırmak önemlidir. Tespit edilen sorunlar dâhilinde belli başlı değerlendirmeler yapılarak tekrar tedavi olmalı ve yapılmalıdır. Sürekli olarak yeniden zaman geçmeden denemeler yapmak kişisel anlamda kişileri yıpratacaktır.

Tekrar yapılacak olan tedavilerin arası en azından 2 ay olmalı ve bu süre zarfında beklenmelidir. Özellikle bebek konusunu takıntı yapan çiftlerde tekrardan tedavi görme oranları oldukça yüksektir. Bazı çiftler 10 ve daha fazla deneme yaptıktan sonra bebek sahibi olmuştur ama bu aşamada uzman kontrolü dâhilinde ve bilgisinde hareket etmek gerekir. Bu dönem oldukça zorlu ve pahalı bir süreçtir. Çiftler maddi ve manevi anlamda yorulmayacak durumda ise tekrardan denemeler yapabilir. Sadece aralıklar konusunda dikkatli olmak ve uzman kontrolünden çıkmamak gerekir. Bu süreçte anne ve babaların beklentileri tamamen çocuk sahibi olmaktır.

Uzmanlar tekrar eden her tedavinin şansı düşüreceğini söylese de anne ve baba adayları bu konuda her daim umutludur.

Tedavinin tüm sürecinde başarısızlık sebepleri belirlenmeli, buna göre tedavi edilmeli, yeni tedavilerde daha dikkatli olmalı ve uzman istekleri tam anlamı ile yerine getirilmelidir.

Makale değerlendirme:
1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 oy, ortalama: 5,00
Loading...
Paylaşalım:
Yorum ekle