Tüp Bebek Tedavisinde Biyokimyasal Gebelik Neden Meydana Gelir, Nasıl Anlaşılır?

Biyokimyasal gebelikte döllenmiş olan embriyonun rahime tutunma yapmadan vücudun dış kısmına atılması meydana gelir. Adet döneminin gelmesi ile bebek kanama ile birlikte düşer.

Tüp Bebek Tedavisinde Kimyasal Gebelik (Sessiz Düşük) Nasıl Anlaşılır?

Tüp bebek tedavisi uygulamasında kimyasal gebelik nasıl anlaşılır, kimyasal gebelikte döllenmiş olan embriyonun rahime tutunma yapmadan vücudun dış kısmına atılması meydana gelir. Bu sessiz düşük olarak isimlendirilen bir gebelik kaybıdır. Biyokimyasal gebelik türünde normal düşükler gibi bebek alımı için kürtaj gerektirmez. Kimyasal gebelik belirtileri ile alakalı olarak kanama meydana gelir. Kanamadan da bu anlaşılır.

Tüp bebek tedavisi süresinde biyokimyasal gebelik türünde kanama birkaç fazla sürerse mutlaka tedavisi için uzmana başvurulmalıdır.  Biyokimyasal gebelik türünü birçok kadın yaşar ve bunun farkına varmadan da düşükle sonuçlanır. Sperm hücresinin yumurtaları döllenmesi sonucu ortaya çıkan embriyonun rahime nakil edilmesi sonucunda kanama meydana gelmesi ile bebek düşer. Bundan dolayı da herhangi bir belirti ortaya çıkmadan kanama ile birlikte sessiz şekilde düşer. Tüp bebek tedavisi süresinde biyokimyasal durum yaşayanlar regl kanaması öncesinde test yaptırıp gebe çıkarlar. Biyokimyasal gebelik nedenleri arasındaki en önemli faktör yumurta hücrelerinin sağlıklı bir biçimde döllenmemesi yer alır.

Kimyasal gebeliğin nedenleri sağlıksız biçimdeki embriyoların gebe kala aşamasında belli bir yolu kat etse de rahime tutunma kabiliyetinin olmaması da yer alır. Bu şekilde regl kanaması ile biyokimyasal bebek düşer. Kimyasal gebelik regl dönemi öncesinde olumlu çıksa bile düşecektir. Tüp bebekte ve tedavisi döneminde bu süreç birkaç gün sürer. Kimyasal hamilelik yaşayan kişilerin çoğu bunun farkına varmadan sessiz düşük yaşar.

Nasıl Teşhis Edilir, Tedavi Edilir mi?

Tüp bebek tedavisi süresinde gebelik oluşu ile alakalı testler ve ultrason görüntülemesi yapılır. Hormon seviyelerin kanda ve idrarda artası teşhis yeterli olmaktadır. Hormonların yükselmesi de regl kanamasında meydana gelen gecikmeler ile anlaşılır. Ayriyeten vajinal ultrasonografi ile kese kolay ve hızlı şekilde görülür.

Klinik anlamda bu dönem gebelik olarak adlandırılabilir. Yalnız kimyasal gebelikler yaşayan kişilerde regl döneminin gelmesi ile kanama belirtileri meydana gelir. Bu durum olduğu zaman ya da gün tüp bebek tedavisinde kimyasal düşük yaşanır. Ne kadar, kaç gün süreceği ve ne zaman biteceği adet döngüsü ile yakından alakalıdır. Kan testi ortaya çıkan HCG oranların zaman zaman normal olan değerlerine düşerse, kürtaja ya da farklı bir tedavi gerek duyulmaz.

Yalnız hormon seviyesinin kontrol altında tutulması ve düşüşünün takip edilmesi gerekmektedir. Beklenen düşüş sağlanmıyorsa dış gebelik tarzındaki diğer sorunların olup olmadığına bakılır ve değerlendirmeler yapılır. Bu aşamada zaman ve belirtileri her daim göz önüne alınmalıdır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde gerekli tedaviye başlanır.

Kimyasal Gebelik İle Alakalı Merak Edilenler

Yumurtlama nasıl olur; bu gebelikte üreme sisteminde ve regl döngüsünde herhangi bir farklılık meydana gelmez. Bundan kaynaklı olarak da yumurtlama fonksiyonlarında değişimler meydana gelmez. Uzmanlar bu durumun kişilerde kısırlık ve tüp bebek tedavi aşamalarında olumsuz bir durum yaratmadığını da söylemektedir.

Tekrar etme olasılıkları; yumurtaların sağlıklı bir biçimde döllenmesine olanak sağlayan faktörler bulunuyorsa tekrar edebilir. Genelde tekrarlama olasılığı bulunmaz. Bir kere bunu yaşayan kadın bir sonraki tüp denemesinde genelde sağlıklı şekilde doğum yapar. Bundan kaynaklı olarak da tekrarlama olasılığı oldukça düşüktür.

Kanama ne kadar sürer; meydana gelen ya da nakil edilen embriyonun rahime tutunamaması durumunda genelde 4 ya da 5 gün boyunca süren bir kanama meydana gelir. Bazı kişilerde bu tarz belirtileri daha uzun zaman sürebilir. Kanaması 10 gün ve daha fazla süren anne adaylarının muhakkak uzmana başvurması gerekir. Uzun süren kanamaların sonucunda genelde dış gebelik ya da düşük gibi bulguların olup olmadığına bakılır. Bu süreçten sonra gerekli olan tedaviler için planlamalar yapılmalıdır.

Makale değerlendirme:
1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (Sizin oyunuz ilk olsun)
Loading...
Paylaşalım:
Yorum ekle