Embriyo Transfer Sonrası Meydana Gelen 3. Gün Belirtileri Nelerdir?
Embriyo transferinden sonra meydana gelen hamilelik belirtilerini dikkatlice izlemek gerekir. Bu süreçte meydana gelen tüm belirtiler doktora söylenmelidir.
İçindekiler
Embriyo Transfer Sonrası 3. Gün Belirtileri
Tüp bebek embriyo transferi ile bebek sahibi olmak isteyen birçok anne baba çocuk sahibi olabilmektedir. Yalnız embriyo transferi tedavi sürecinin aşamalarını, tüp bebek embriyo transferi sonrası ortaya belirtileri ve sonrası yapılması gerekenleri bilmemektedir.
Bu süreçte yeterli bilgiye sahip olmak tüp bebek transferinin başarılı olmasına sağlar. Dondurulmuş olan embriyo transferinin sonucunda gerekli olan detaylara dikkat ettikten sonra bebek tutunur. Embriyo hücreli şekilde dondurulmuş olarak anne rahmine yerleştirilir. Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi tedavi aşamasında en önemli noktadır. Hücreli olan embriyolar ileri teknoloji olan laboratuvarlarda döllenme işlemi yapıldıktan sonrası anne rahmine transfer edilir. Tüp bebek tedavisinde embriyo transferi en önemli aşamadır.
Hücreli embriyo transferi işlemleri esnasında ve sonrası yapılacak olan en minik bir hata bile sürecin başarısız olmasını sağlayacaktır. Tüp bebek embriyo hücreli transferi sonrası 3. gün belirtileri hemen ortaya çıkmaya başlar. Daha doğrusu 1. günde belli başlı belirtiler ortaya çıkmaya başlayacaktır. Ağrısız ve sızısız olan embriyo transfer işlemleri sonrası 3 günde meydana gelecek olan belirtiler devam edecektir. Tüp bebek transferi yapıldıktan sonra gün gün farklı belirtiler ile tutunmaya çalışır. Embriyonun transferi sonrası tutunması yaklaşık olarak 12 gün civarında sürer.
Anne adayından alınan yumurtalar ile baba adayından alınan spermler ne zaman blastosist aşamasına gelir, tüp bebek işlemlerinin 3. günden sonra 5 günde bu duruma gelmektedir.
Hamile kalanlar için 12 gün bekleme süresi bulunur. 3 gün sonrası rahimde oluşan gelişmeler ve hamile belirtileri ortaya çıkmaya başlar. 3 günden sonrası hücreli olan blastosist kabuğundan dışarı çıkar.
Tüp Bebek Transferi Sonrası Zorluk Ne Zaman Ortaya Çıkar?
Zorluklar ne zaman meydana gelir, embriyonun rahime transfer edilmesinden sonra belli başlı zorluklar meydana gelir. Hamile kalanlar bu sürecin tamamında dikkatli olmak zorundadır. Özellikle rahim ile alakalı olarak geçmiş zaman içinde cerrahi operasyon geçirenler daha dikkatli olmak zorundadır.
Yapılmış olan uygulamada hücreli olan gelişimler ne zaman başlar, genelde 3 gün itibari ile başlar. 6 günden sonrası ise hücreli olan embriyo da değişimler devam ederek farklı belirtiler ortaya çıkmaya başlar. Bu belirtiler arasında hücreli embriyonun tutunması ile alakalı durumlarda bulunur. Gebelik testi ne zaman yapılır ve bebek tutunma işlemi kaç gün sonra gerçekleşir, 12 günden sonra tutunmanın ne durumda olduğuna bakmak adına test yapılır. Bu test ile kadının hamile olup olmadığı ortaya çıkar. Hamile kalanlar kaç gün sonra sıkıntı yaşamaya başlar, bu normal hamile olan bayanlarda olduğu gibi kusma ve mide bulantısı ile başlar.
Bu sorun hamile anne adayını fazlasıyla rahatsız eder ve kaç gün süreceği kişiye göre değişir. Bu süreçte doktordan yardım alınmalıdır. Hamile anne adayını etkileyen en büyük sorunlardan bir tanesi de göğüslerde oluşan hassasiyettir. Hassasiyetin kaç gün devam edeceği belli olmayabilir. Ayrıca tüp bebek tedavisi döneminde belli bir zaman sonra lekelenmeler oluşur. Bu lekelenmeler koyu renkli olduğunda bebeğin tutunduğunu ifade eder. Meydana gelen lekelenme bir kaç gün içinde kendiliğinden geçer ama süresi ve miktarı önemlidir.
Bunun içinde doktor ile koordineli şekilde sürece devam etmek gerekir. Lekelenmelerden kaynaklı olarak bel ve kasık ağrıları meydana gelir. Bu sorun için doktor birkaç kullanmak adına ilaç verir ve düzenli kullanılması gerekir.