Tüp Bebek Transferi 2. Gün Meydana Gelen Belirtiler Nelerdir?
Tüp bebek embriyo transferi yapılmasınan sonra ortaya çıkacak olan en küçük detayda bile doktorlar bilgilendirilmelidir. Bu tedavi için gereklidir.
Tüp Bebek Transferi 2. Gün Belirtileri
Tüp bebek işlemleri anne ve baba olmak isteyen kişiler tarafından sık şekilde tercih edilmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde de tüp bebek embriyo transfer işlemleri her geçen gün daha başarılı şekilde yapılmaktadır. Tüp bebekte yapılacak olan tüm işlemlerde anne ve baba adaylarının sabırlı olmaları ve süreç boyunca dikkatli olmaları gerekir.
Özellikle embriyo transfer sonrası ortaya çıkan 2. gün belirtileri ve sonraki belirtiler dikkatli şekilde izlenmelidir. Tedavi süreci boyunca ve embriyo uygulaması sonrası ortaya çıkan belirtiler neticesinde doktor ile koordineli şekilde gitmek önemlidir. Tüp bebekte embriyo transfer işlemleri yapıldıktan sonrası belirtiler gün gün takip edilmeli gerekirse not edilmelidir.
Gün olarak not edilen tüm neticeler doktora bildirilmeli ve embriyo transferinin sonrası kontrollü gidilmelidir. Hamile olanlar bu süreçte sağlık açısından etkilenmemek adına doktorunun söylediklerinin hepsini yapmalı, beslenmesine ve sağlığına her gün dikkat etmelidir. Tüp bebek embriyo transfer işlemleri sonrası bebeğin tutunması için sağlığa dikkat etmek en önemli detaydır.
Embriyo transferi sonrası 2. gün ortaya çıkmaya başlayan belirtilerin tamamı kişiye göre değişebilir. Bundan dolayı transfer işlemleri sonrası 2 gün itibari ile doktora bilgilendirme yapmak önemlidir.
Meydana Gelen Belirtiler
Transferin yapılmasından sonra ortaya çıkacak olan tüm belirtiler bebeğin tutunmaması ve tutunması ile alakalıdır. Tutunan ve tutunmayan bebeklerin meydana getirdiği sorunlar ve belirtiler birbirinden farklıdır. Anne adayına ilk göğüs kısmında hassaslaşma başlar. Bu genelde kıyafet giyinip soyunma esnasında fark edilir ve rahatsızlık verir.
Bunun yanı sıra genital bölgeden gelen akıntılarda farklılaşmalar meydana gelir. Lekelenmeler ve hafif düzeyde meydana gelen akıntılar kasıklarda ve bel kısmında ağrılar oluşturur. Bu ağrılar genelde 6 gün sonrası daha çok meydana gelmektedir. Sızı ve ağrılar için doktorlar ağrı kesici ilaç önerir ama ilaçların düzenli şekilde kullanılması önemlidir. Bebeğin tutunma işleminin başlaması ile beraber mide bulantısı ve kusma bazı anne adaylarında baş gösterir.
Bu süreçte bunaltıcı derece kusma yaşanabilir. Tabii ki bu kişiye göre değişebilir. Bebeğin tutunmasından sonra anne rahmi içinde sancılanmalarda oluşabilmektedir. Sancılanmaların boyutu arttığında tedaviyi yapan hekim bu konuda da ilaç önerebilir. Bebeğin tutunmaması durumunda genelde kanama oluşur ve kanama boyutu oldukça yüksektir. Kanama ile transferi yapılan bebek düşer. Meydana gelen tüm belirtilerde dikkatli olmak tedavi sürecinin başarılı geçmesi adına gereklidir.
Özellikle kanamanın ve ağrının artması olumsuz sonuçlar yaratabileceğinden dolayı hekimlerden bir şey saklanmamalıdır. Tedavi sürecinin tamamında kontrollü şekilde gidilir, belli başlı testler ve tahliller yapılır. Bu detaylar tedavinin daha başarılı olması adına gereklidir.